Nano Cosmetics (NC) diilhamkan oleh potensi nano dan bioteknologi yang tidak terbatas berdasarkan prinsip saintifik dan penyelidikan tentang cara kulit kita berfungsi.

Nano Cosmetics Nano Cosmetics Dari Ekstrak Tumbuhan Hutan Hujan

Oleh itu, satu majlis pengenalan dan pelancaran produk NC telah diadakan di pusat beli-belah Quill City pada 11 Februari lalu. Bertemakan rona ungu, tetamu yang hadir terdiri daripada wakil media dan digital, agen serta stokis NC.

Nano Cosmetics Nano Cosmetics Dari Ekstrak Tumbuhan Hutan Hujan

Dalam majlis itu juga, NC buat pertama kalinya memperkenalkan Duta Jenama mereka.

Pengenalan Duta Nano Cosmetics

Nano Cosmetics Nano Cosmetics Dari Ekstrak Tumbuhan Hutan Hujan

Nadya Syahera lahir pada 28 September 1993 dan berasal dari Kuala Nerang, Kedah. Sebagai isteri dan ibu bekerjaya kepada tiga cahaya mata, Nadya Syahera memahami keperluan menjaga kecantikan dan kesihatan kulit dengan produk yang boleh dipercayai.

Sebelum memulakan kerjaya lakonan, beliau terlebih dahulu memulakan kerjaya awalnya sebagai peragawati busana Muslimah, dan pernah menjadi pengacara rancangan televisyen berkonsepkan fesyen dan hiburan. Sejak itu, beliau mula serius menceburi bidang lakonan dan pernah membintangi telefilem serta beberapa drama TV. Beliau turut dicalonkan dalam Anugerah Meletop ERA pada tahun 2017.

Nano Cosmetics Nano Cosmetics Dari Ekstrak Tumbuhan Hutan Hujan

Nadya Syahera telah dilantik sebagai duta rasmi bagi Nano Cosmetics pada 28 Disember 2022. Serum wajah dan mask bio cellulose NC menjadi rahsia kecantikan Nadya yang akan dikongsikan dengan semua.

‘Science Knows Best’

Nano Cosmetics Nano Cosmetics Dari Ekstrak Tumbuhan Hutan Hujan

Misi syarikat adalah untuk membuktikan bahawa penjagaan kulit berkualiti tinggi, inovatif, berasaskan sains boleh dicapai oleh semua pencinta kulit yang arif yang ingin melabur dalam kulit yang sihat sepanjang hayat. ‘Science Knows Best’ merupakan teras produk penjagaan kulit NC di mana inovasi saintifik Nano Emulsion dalam Serum Wajah dan Masker Wajah Bio-Cellulose Double ASkin Brightener dan Double R Skinsaver menjadi kunci kepada kulit wajah yang berseri, segar dan sehat dengan aktif sumber tumbuhan yang selamat.

Nano Cosmetics Nano Cosmetics Dari Ekstrak Tumbuhan Hutan Hujan

Maka, dengan menggunakan hasil penyelidikan saintifik terkini, NC memilih:

 • bahan aktif terbaik daripada herba hutan hujan
 • bahan aktif kosmetik yang terbukti berfungsi secara sinergi untuk masalah kulit tertentu

Nano Cosmetics Nano Cosmetics Dari Ekstrak Tumbuhan Hutan Hujan

Formulasi Nano Emulsion Hasil Kajian Universiti Tempatan

Nano Cosmetics Nano Cosmetics Dari Ekstrak Tumbuhan Hutan Hujan

Formulasi unik untuk produk NC adalah berasaskan penyelidikan nanoteknologidi pusat penyelidikan universiti tempatan yang berjaya menghasilkan formulasi serum untuk wajah dan masker wajah yang kaya dengan anti-oksidan, phytonutrients dan bahan aktif dari manggis, nenas dan aktif kosmetik terbukti antaranya niacinamide, arbutin, kojic acid, willow bark serta vitamin A, B3, C dan E dan soy peptides.

Kombinasi bahan aktif serta saiz partikel yg halus dalam serum nano-emulsion resap ke bawah lapisan luar kulit untuk menyegarkan dan melembabkan kulit.

Hasilnya kulit wajah yang berseri, sihat dan segar dalam waktu yang singkat dan pengguna yang teruja dengan keberkesanan serum dalam masa yang singkat.

 • Tiada bahan terlarang
 • Tiada bahan kimia
 • Berdaftar dengan KKM
 • diperbuat di kilang yg bertaraf GMP
 • Halal dan ISO untuk kosmetik

Penggunaan Produk NC

Masker bio-cellulose untuk masker wajah NC adalah inovasi yang wajib untuk memastikan 20 ml serum di masker dapat disampaikan ke kulit tanpa masalah menitik dan kering terlalu cepat. Melekap ke wajah seperti kulit kedua supaya pemakai senang bergerak membuat kerja harian di rumah tanpa risau masker jatuh.

Penggunaan Serum Wajah Nano Emulsion pula untuk dua kali sehari. Caranya hanya dengan setitik serum untuk penggunaan seluruh wajah mampu melindungi permukaan kulit dari radikal bebas, meningkatkan pengeluaran kolagen dan sel kulit baru yg lebih cerah dan mempercepatkan microcirculation untuk kulit sihat dan berseri bak baru lepas facial.

Produk penjagaan kulit NC membantu wanita bekerjaya yang sibuk tapi masih mementingkan kecantikan melalui produk yang berkualiti serta mengingini kulit sihat dan berseri sepanjang usia.

Program Keusahawanan Nano Cosmetics

⦁ MEMBUKA PELUANG perniagaan tanpa memerlukan modal
-NC ingin melahirkan ramai usahawan wanita dengan bermula dari kosong, walaupun tanpa pengalaman dalam perniagaan

⦁ MEMBANTU WANITA yang berkerjaya untuk menambah sumber pendapatan
-NC bersedia untuk membantu wanita memperbaiki taraf kehidupan ke arah yang lebih baik! Kita sebagai wanita juga boleh menjadi penyumbang untuk kehidupan yang lebih baik dan selesa untuk keluarga, terutamanya anak-anak. Sebagai seorang isteri dan juga ibu, inilah pengorbannya.

⦁ MENGUBAH MINDA wanita
-yang mereka juga mampu mencipta kerjaya yang terjamin dalam dunia perniagaan. Sudah tiba masanya untuk wanita mencorakkan kehidupan sendiri, bak kata pepatah be your own boss. Cabar diri dan lihat sejauh mana kita boleh melangkah kerana inilah masanya

Promosi Sempena Pelancaran Nano Cosmetics

Produk Nano Cosmetic terdapat dalam dua kategori iaitu:

 • Double ‘A’ Pencerah Kulit Nanoemulsion Serum Muka dan Masker Wajah dengan Manggis, Niacinamidedan Peptida Soya untuk Mencerahkan, Menghidrat dan Menghilangkan Jerawat. Merupakan solusi untuk kulit berjerawat.
 • Double ‘R’ Skinsaver Serum muka dan masker wajah dengan Bromelain, Willow Bark dan Kebaikan Asid Kojic dan Memperbaharui kulit dengan Meningkatkan Pengeluaran Kolagen. Serum dan mask untuk menyelesaikan kulit berjeragat.

Kedua-dua serum dan mask untuk kulit yg lebih sihat dan berseri. Meremajakan kulit kembali.

Promosi sempena pelancaran adalah seperti berikut:

 • Serum Double ‘A’ atau Double ‘R’ (1 unit) – RM35.00 (harga asal RM49.90)
 • Set Mask Double ‘A’ atau Double ‘R’ (4 unit) – RM 109.00 (harga asal RM 149.90)
 • Pek Promo – Box 2 Double ‘A’ atau Double ‘R’ (1 unit serum & 2 mask) – RM 90.00 (harga asal RM 129.90)
 • Pek Promo – Box 3 Double ‘A’ atau Double ‘R’ (1 unit serum & 3 mask) – RM99.00 (harga asal RM 149.90)

Produk-produk NC boleh didapati di Shopee atau terus hubungi kami di talian 019 2767 567. Juga tersedia di laman web rasmi http://www.mynanoskin.com

Source: https://inspirasimediaonline.com/2023/02/12/nano-cosmetics-dari-esktraktumbuhan-hutan-hujan/